Ziua 11 - Fără Bariere, la Târgoviște
12 aprilie 2024

Când ai multă energie și o dorință de a experimenta tot felul de lucruri care să-ți testeze limitele fizice și psihice, pasul de a ajunge la dependența de droguri devine tot mai mic și mai ușor de făcut. Iar consumul de droguri pare că îți vine mănușă. Au început cu pastile, ocazional, au trecut la iarbă, ecstasy și, tot crescând dozele au ajuns la dependența de cocaină sau heroină.

Daria și Georgiana sunt două tinere de la #TeenChallenge care și-au spus astăzi #farabarierepoveștile în fața a 700 de elevi, studenți, profesori și părinți care au participat la evenimentul caravanei "Fără bariere - TOT adevărul despre droguri" de la Târgoviște. Daria provine dintr-o familie bună, a iubit sportul pe care l-a și practicat. A fost nevoită în urma unui accident să renunțe la viața sportivă. La 16 ani pentru prima data a fumat un joint, după ce la o vârstă mai mică, 13 ani, a fumat prima țigară. Georgiana a avut o poveste similară. Prima țigară la 13 ani, iar la 17 ani primul joint.

 
Viața lor acum este însă diferită. Și-au regăsit echilibru, speranța, au înțeles că drogul nu te ajută și mai devreme sau mai târziu își cere tributul.
 
Mulțumim pentru sprijin și implicare în organizarea acestui eveniment: domnului Cristian Daniel Stan, primarul orașului Târgoviște, doamnei Claudia Gilia-prefectul județului Dâmbovița, domnului Corneliu Ștefan-președintele Consiliului județean, doamnei Luciana Cristea - vicepreședinte Consiliul județean, doamnei deputat Carmen Holban, domnului senator Titus Corlățean, domnului secretar de stat Ionuț Săvoiu, domnului Corneliu Sălișteanu, rector al Universității Valahia, doamnei Adriana Tudose-Inspector școlar general, reprezentanțilorInspectoratului județean de Poliție, IGSU, Agenția Națională Antidrog, DIICOT, Serviciului de Probațiune Dâmbovița, Jandarmeriei Române, DGASPC, Liga studenților Universitatea Valahia, Spitalul județean de Urgență, reprezentanților mass-media.
 
Tuturor vă mulțumesc din inimă pentru sprijin și implicare!
 
Caravana "Fără bariere - TOT adevărul despre droguri" vă dă o nouă întâlnire mâine, 13 aprilie, în Pitești la ora 14:00.
 
Vă rog să le urmăriți întregile mărturii pe platforma www.farabariere.ro.