Caravana
"Fara Bariere"

PROBLEMA CARE NE AFECTEAZĂ PE TOȚI

De-a lungul timpului, consumul de droguri a fost văzut, dar și tratat, ca fiind o problemă a individului consumator, însă, în realitate, consumul drogurilor afectează întreaga familie a individului (marea majoritate a consumatorilor trăiesc în medii familiale).

Decizia de a consuma sau de a se abține este de multe ori legată de relația individului cu familia, de existența și a altor membri consumatori în cadrul ei și, totodată, poate reprezenta un motiv pentru separarea familiilor, dar și pentru respingerea membrilor acesteia.

PREVENȚIA PRIN CONȘTIENTIZARE

Consumul drogurilor este o problemă cu consecințe grave asupra sănătății fizice și mentale, dar și una socială, la nivel global. Tinerii sunt cei mai vulnerabili în fața acestor riscuri, deoarece sunt expuși unui mediu social și cultural în care consumul de droguri este promovat sau acceptat.

Scopul nostru este acela de a crea un instrument de prevenție în consumul de droguri, conștientizarea efectelor dăunatoare ale consumului și facilitarea solicitării de ajutor, contribuind astfel la reducerea incidenței consumului de droguri.
Obiectivele urmărite sunt educația și conștientizarea, respectiv furnizarea de informații complete și corecte despre riscurile asociate consumului de droguri, efectele acestora asupra sănătății și vieții sociale, precum și acordarea de suport pentru cosumatori, respectiv facilitarea accesului către unitățile de tratament medical și suport psihologic.

Alatura-te caravanei noastre. Participa la evenimentul organizat in orasul tau si sustine aceasta cauza care ne priveste in egala masura pe toti.